דף הבית » עבירות מס – הלבנת הון
עבירות מס - הלבנת הון
כחלק מהמאבק של רשויות אכיפת החוק בכלל, ושל רשות המסים בפרט, הולך וגובר בשנים האחרונות השימוש על ידם בחוק לאיסור הלבנת הון. בעזרתו, עושות הרשויות שימוש בסמכויות הנרחבות שהוא מקנה כמו הליכי תפיסה וחילוט, ואף בענישה מרתיעה שכן העונש לצד העבירות לפי חוק זה מגיע עד ל – 10 שנות מאסר.
למעשה ובקליפת האגוז, הלבנת הון היא פעולה של הטמעת כסף "שחור" במערכת הפיננסית החוקית והפיכתו ל"לבן", כלומר כסף חוקי, וכול זאת תוך ניסיון להסתיר את השימוש ברכוש האסור ואת מקורו.
על מנת "להיכנס בגדרי" החוק לאיסור הלבנת הון, צריך שיהיה ביטוי במסגרתו ל"עבירות המקור" שבוצעו ע"י החשוד/ הנאשם. ישנו מגוון רחב של עבירות מקור כמו למשל: עבירות סמים, עבירות טרור, עבירות מסים ועוד.
לאחר תיקון החוק ב -2016, נכנסו בגדרי החוק עבירות מסים נוספות שלא היו כלולות בו בטרם נכנס התיקון לתוקף. כיום, החוק לאיסור הלבנת הון כולל עבירות מס בהתבסס על מספר חיקוקים שונים:
עבירות מע"מ – עבירות לפי סעיף 117(ב) לחוק מע"מ [ כמו למשל הוצאה וקיזוז של חשבוניות פיקטיביות].
עבירות מס הכנסה – עבירות לפי סעיף 220 לפקודת מס הכנסה [ עבירות שנעברו בכוונה להשתמט מתשלום מס].
עבירות מכס – עבירות לפי סעיפים 211 ו- 212 לפקודת המכס [למשל עבירות הברחה].
חשוב לדעת, כי השימוש בחוק לאיסור הלבנת הון מאפשר ליחידות החוקרות לתפוס ולחלט רכוש שהועבר לצד ג' ע"י החשוד/ הנאשם, הגם אם לא מדובר ברכוש שמקורו בביצוע עבירות, אך בשוויו.
הגדרת הרכוש היא רחבה למדי, וכוללת בין היתר גם נכסי מקרקעין, נכסי מיטלטלין, כספים, זכויות ועוד.
בשנים האחרונות המדינה חרטה על דגלה להילחם בהון השחור ולמגר את הפשיעה הכלכלית, בין היתר באמצעות השימוש בחוק לאיסור על הלבנת הון.
אשר על כן, חשוב לקבל ייעוץ וליווי משפטי מעורך דין מנוסה המתמחה בתיקי מסים הכוללים חשדות לעבירות על חוק איסור הלבנת הון.