הליך גילוי מרצון

אחד האמצעיים של המדינה לגבות כספים ולהעשיר את קופתה, הוא השימוש בהליך גילוי מרצון המעודד את הציבור לדווח על הכנסות וכספים שלא דווחו.

להליך גלוי מרצון יכול לגשת בין היתר כול אזרח שביצע עבירה מהותית (מסוג פשע) על אחד מחיקוקי המס במדינת ישראל, בין אם ברשותו תיק פעיל ברשויות המס ובין אם לאו.

לשם כך,  הוא נדרש לעמוד במספר קריטריונים, כמו למשל: הפנייה להליך זה נעשתה מבלי שנפתחה חקירה נגד אותו אדם, נגד בן זוגו או חברה בבעלותו, או שהוגש נגדם כתב אישום.

במסגרת הליך זה, יכול כול אדם לדווח על הכנסותיו שטרם דווחו (מכול סיבה שהיא) ולהסדיר את אותן הכנסות, וזאת מבלי להיות חשוף לנקיטת הליכים פליליים נגדו.

 

חשוב לדעת, כי גם אם הבקשה לגילוי מרצון נדחתה ע"י רשות המסים – היא לא תוכל לעשות שימוש במידע שנחשף בפניה, אלא אם כן אותו מידע היה מונח בפניה קודם לכן.

 

הליך גילוי מרצון מתפרסם ע"י רשות המסים אחת למספר שנים, ובימים אלו ממש (שנת 2024), ישנה כוונה לרשות המסים לצאת להליך נוסף, בין היתר על מנת להתמודד עם הגירעון בקופת המדינה.

 

מטבע הדברים ולאור העובדה, כי הפונים להליך זה חשופים להליכים פליליים – קיימת חשיבות רבה לחיסיון המוחלט החל בין עורך דין ללקוחו.

בנוסף, ישנה חשיבות רבה לטיפול בהליך זה על ידי עורך דין מקצועי ומנוסה בתחום, המקיים קשרי עבודה שוטפים עם עובדי ומנהלי רשות המסים.